Siyonist Sürücü Nablus’ta Filistinli Çobana Ait Sürüye Çarptı

  • 22 Eylül 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Siyonist Sürücü Nablus’ta Filistinli Çobana Ait Sürüye Çarptı

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Yaka’da her fırsatta Filistin halkına, evlerine ve araçlarına, mallarına ve mülklerine saldırmaya devam ediyor.

Nablus kentinin doğusundaki Akraba beldesi yakınlarında bu sabah (22 Eylül Salı) erken saatlerde bir Yahudi yerleşimci kamyonetiyle Filistinlilere ait koyun sürüsüne çarptı.

Çoban Ayiş Deacine, 300’den fazla koyunla beldenin doğusundaki yolda giderken Yahudi yerleşimcilere ait bir aracın geldiğini gördüğünü ve sürücüyü durması için el lambasıyla uyardığını fakat Yahudi yerleşimcinin aracı durdurmak yerine hızını daha da artırdığını söyledi.

Yahudi yerleşimcinin kamyonetiyle çarpması sonucu 40 civarında koyunun telef olduğunu ve 30’dan fazla koyunun da yaralandığını bildiren çoban Ayiş Deacine, olay yerine gelen işgal güçlerinin telef olan koyunları saymayı reddettiğini ifade etti.

Çoban Deacine, insan hakları örgütlerine seslenerek, maddi zararının telafi edilmesi ve hakkını alma konusunda kendisine yardım etmelerini istedi.

Öte yandan Selfit’te Deir İstiya beldesinin batısında kurulu Yahudi yerleşkesinin kanalizasyon sularını beldeye ait arazilere ve vadiye bırakarak toprakları ve içme sularını kirlettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.