Siyonist Suud Yönetimi Kabe Ziyaretçilerinin Hira Mağarasına Gitmesi Yasakladı

  • 22 Nisan 2018
  • 1.619 kez görüntülendi.
Siyonist Suud Yönetimi Kabe Ziyaretçilerinin Hira Mağarasına Gitmesi Yasakladı

Hira Mağarasının ziyaretinin yasaklanması, Arabistan’ın Hac idaresi konusunda Siyonist bir şirketle yaptığı iş birliği ve Riyad’ın Arabistan’ın ekonomik kalkınma projelerinin maliyetini karşılayamadığı, Arap medyasında yer alan haberler arasında yer almaktadır.

Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kabe ziyaretçilerinin Cebel-i Nur ve Hira Mağarasına gitmesini yasakladı. Bu bakanlık, Hac konusunda faaliyet gösteren bütün şirketlere ve kuruluşlara, hacıların Cebel-i Nur’a gitmelerine izin vermemesi ve bu şirket ve kuruluşların ziyaret programlarından Cebel-i Nur ve Hira Mağarasına gitmeyi kaldırmaları gerektiğini açıkladı.

Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Okkaz gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Bahsedilen şirketlerin faaliyetlerini denetleyen bir komite bulunmaktadır ve bu şirketler Hac ve Umre Bakanlığının direktiflerine aykırı davrandıkları takdirde cezalandırılacaklardır.

Abdülaziz el-Vazan şu iddialarda bulundu: ‘Bu karar ziyaretçilerin can güvenliği ve bazı şer-i ihlalleri engellemek için alınmıştır.’

Nur Dağı ya da Cebel-i Nur, Mekke’nin yaklaşık 6 km kuzeyinde, Mekke’den Mina’ya giden yolun yakınında bulunur. Hira mağarası da bu dağın en yüksek noktasında yer almaktadır ve her yıl binlerce Müslüman bu mağarayı ziyaret etmektedir.

Siyonistlerin yardımıyla Hac yönetimi

Arabistan, Hac ve Umre merasiminin idaresi için Siyonist bir şirketten yardım almıştır.

El-Ahd el-Cedid Haber sitesi şu açıklamalarda bulundu: ‘Arabistan, Kabe ziyaretçilerinin önemli bilgilerini toplamak için bir İsrail şirketi ile iş birliği yapmaya başlamıştır ve bu iş birliği kendi alanında benzeri görülmemiş bir durumdur.

Bu iş birliği anlaşması, Arabistan’ın uluslararası Teshil şirketi ve Siyonist Rejimin uluslararası vsf şirketi arasında imzalandı. Teshil şirketinin şu an ki sahibi de Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’dır.

İmzalanan bu anlaşma esasınca, Siyonist şirketi vsf, ziyaretçilerin önemli bilgilerini onların hac ziyaretleri öncesinde toplayacaktır.’

Katar’ın eş-Şark Gazetesi de konuyla ilgili olarak şunları yazdı: ‘Arabistan, Hac merasimini siyasi bir araç olarak kullanmaktadır. Çünkü çeşitli merasimlerde Riyad’ın politikaları da bulunmaktadır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.