Siyonist Suudi Rejimi, İsrail’den Aldığı Emirle İran’la Savaş Çıkarmaya Çalışıyor: İran’ın Sana Büyükelçiliği’ne saldırı

  • 07 Ocak 2016
  • 869 kez görüntülendi.
Siyonist Suudi Rejimi, İsrail’den Aldığı Emirle İran’la Savaş Çıkarmaya Çalışıyor: İran’ın Sana Büyükelçiliği’ne saldırı

Suudi Arabistan, İran’ın Sana Büyükelçiliği’ni füze ile hedef aldı.
Saldırıda, elçilikte çalışanlardan bazıları yaralandı.
Tahran bu bağlamda bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan’ın İran’ın Yemen’in başkenti Sana’daki büyükelçiliğine düzenlediği füzeli saldırıyı kınadı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari bu bağlamda yaptığı açıklamada İran’ın Sana Büyükelçiliği binasının zarar görmesi ve misyon koruma görevlilerinden birkaçının yaralanmasıyla sonuçlanan Suudi savaş uçaklarının füzeli saldırısını sert şekilde kınadı.
Cabiri Ensari, Suudi Arabistan’ın kasıtlı ve bilinçli olarak yaptığı bu saldırının diplomatik misyonların güvenliği ve dokunulmazlığının korunmasıyla ilgili bütün uluslararası kurallar ve konvansiyonları ihlal ettiğini belirtti, ayrıca, binaya gelen zararların telafisi ve Büyükelçilik çalışanların yararlanmasından sorumlu olduğunu kaydetti.
Sözcü, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu konunun takipçisi olma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.
Dün akşam Suudi savaş uçaklarından atılan füze parçaları, İran’ın Sana Büyükelçiliği binasına isabet ederek, binada zararlar yol açtı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.