Siyonist Suudi Rejimi, Yemen’de ateşkesi çiğnemeye devam ediyor

  • 17 Mayıs 2016
  • 854 kez görüntülendi.
Siyonist Suudi Rejimi, Yemen’de ateşkesi çiğnemeye devam ediyor

Yemen’de ateşkesin çiğnenmesinin sürdürülmesine rağmen Ensarullah hareketinin askeri bir komutanı Ensarullah hareketinin ikinci stratejik seçeneği hakkında açıklamada bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Ensarullah hareketi komutanlarından Ebu Celal, dün yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Yemen topraklarına yönelik füze saldırılarını sürdürmesi ve Kuveyt’te yeniden ilan edilen ateşkesin Arabistan tarafından çiğnenmeye devam edilmesi halinde, Ensarullah’ın stratejik ikinci seçeneği başlatacağını söyledi.

Ebu Celal, sözkonusu ikinci seçeneğin, Arabistan’ın 400 kadar tesis ve mevzisinin Yemen ordusu ve halk güçlerine bağlı füze birlikleri tarafından hedef alınacağını söyledi.

Suudi rejimi ateşkese rağmen Yemen’e saldırılarını sürdürürken bu doğrultuda dün Arabistan savaş uçaklarının Yemen’in batısındaki el’Hadide havalimanına yönelik bir kaç kez saldırdı düzenlediği anlaşılıyor.

Suudi rejimi işbirlikçileri de, Taez eyaletine bağlı el’Vaz’iye bölgesine ağır silahlarla saldırı düzenlediler.

Bu arada Mareb eyaletine de Suudilerin topçu saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yemen’den alınan ayrı bir habere göre de, Mekala şehrinde bir güvenlik noktasına düzenlenen terörist saldırıda bir kaç Yemenli öldü ve yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.