Siyonist Trump: Selman Bin Muhammed’in yanındayım

  • 12 Aralık 2018
  • 1.307 kez görüntülendi.
Siyonist Trump: Selman Bin Muhammed’in yanındayım

ABD başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülme emrini verdiği gerekçesiyle ağır suçlamalar altındaki veliaht Selman Bin Muhammed’e desteğini tekrarladı.

Trump’ın bu açıklaması son zamanlarda Amerikan yönetimi ve özellikle de Trump’ın, Kaşıkçı’nın öldürülmesinden dolayı Arabistan’a yönelik baskıların yapılmasının istendiği bir zamanda yapılırken Trump’ın bu açıklamalarının Trump ailesinin Arabistan’la ticari ilişkilerinin de sorgulanmasını beraberinde getireceği bildiriliyor.

Trump, 20 kasım tarihinde yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Amerika’nın önemli ve stratejik ortağı olarak kalacağını bildirmişti.

ABD’de Demokratların, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasındaki ilişkiyi soruşturması gerektiği bildirildi. Öte yandan Selman’ın Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulması ve saldırgan politikalarına son vermesi çağrısında bulunan bir karar için Senato oylaması istenilecek.

Washington Post’ta yayımlanan James Downie imzalı yazıda, New York Times gazetesinin Kushner ile bin Selman’ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra yaptığı görüşmeleri ortaya koyan haberine değinildi.

Kaşıkçı cinayetinin ardından ABD yönetiminin içi ve dışında çok sayıda kişinin Veliaht Prens aleyhinde hareket etmeye başladığına, öte yandan Jared Kushner’in sadık bir dost olmayı sürdürdüğüne işaret edildi.

ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulması ve saldırgan politikalarına son vermesi çağrısında bulunan bir karar için Senato oylaması isteyeceğini belirtti.

Haberde, kararın bağlayıcı olmamakla birlikte yine de Muhammed bin Selman’ı Kaşıkçı’nın ölümüyle suçlamayı reddeden Başkan Donald Trump’a bir ders verme niteliği ve ABD’den güçlü bir açıklama özelliği taşıyacağı çıkarımında bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.