Siyonist Ürdünlü Sözde Şeyh’den İsrail askerleri için fetva

  • 03 Kasım 2015
  • 1.002 kez görüntülendi.
Siyonist Ürdünlü Sözde Şeyh’den İsrail askerleri için fetva

Ürdünlü Selefi Şeyh İsrail askerlerinin öldürülmesini yasaklayan bir fetva yayımladı.

Sosyal Paylaşım sitelerinde Ürdünlü Selefi Şeyh Ali El-Halebi’nin Filistin’de Yahudilerin yüz yüze çatışma haricinde öldürülmesinin haram olduğu fetvası verdiği ve “Çatışma haricinde İsraillilerin öldürülmesinin zulüm olduğunu” söylediği bir video yayımlandı.

Videoda El-Halebi kendisine yöneltilen “Fakat bazıları Filistin’de Yahudilerin öldürülmesine cevaz vermiyor mu?” sorusu üzerine “Sana güvence sağlayan, elektrik ve su veren, sana para veren ve yanında çalıştıran, malından pay aldığın birisi Yahudi de olsa onu öldüreceksin öyle mi?” cevabını veriyor ve bu cevazın ancak çatışma sırasında veya savaş ortamında verilebileceğini, karşılıklı güven varken bunun zulüm olacağını ve buna cevaz verilemeyeceğini söylüyor.

Videoda Halebi “Suudi Şeyh bin Baz’ın Ahmed Şakir’e Mısır’daki İngiliz işgali sırasında yazdığı bir mektupta Ahmed Şakir’in verdiği herhangi bir İngilizin katlinin caiz olduğu fetvasının yanlış olduğunu ve ortada onların haklarını ve kanlarını koruyan şeri hükümlerin olduğunu” hatırlattığını söylüyor ve sözlerine “İşte görüyoruz ki duygusal bakış ve ilmi bakış birbirinden çok farklıdır” diyerek devam ediyor.

Halebi’ye yöneltilen bir diğer soruda “Bu fetva sadece siviller için midir? Yoksa sokakta ellerinde silahla dolaşan İsrail askerleri için de geçerli midir?” sorusu soruluyor.

Halebi cevabında hükmün değişmeyeceğini söylüyor ve soruyu soran kişiye “Elinde silahla sokakta dolaşan asker gördüğü her Müslüman’ı öldürüyor mu ki? sorusunu soruyor.

Kendisine yöneltilen “Peki İsrail askerlerinin kendilerine saldırılmadığı sürece kimseye saldırmadıkları doğru mu?” sorusu üzerine Halebi “Ben Filistin’de yaşamıyorum fakat orada yaşayan kardeşlerimizin bize söyledikleri bu yönde. Filistin’deki kardeşlerimiz Yahudilerin saldırıya uğramadıkça kendilerine saldırmadıklarını söylüyorlar” cevabını veriyor.

Videonun ilerleyen kısımlarında Halebi sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Kimse bizim Lanetlenmiş Yahudileri savunduğumuzu düşünmesin fakat ortadaki durum budur. Herkes her gördüğünü öldürseydi Filistin’de kimse kalmazdı ve tüm insanlar Filistin’den dünyanın çeşitli yerlerine kaçardı”

Bilindiği üzere Şeyh Ali El-Halebi, Ürdün’deki İlmi Selefiliğin önde gelen şeyhlerinden ve Ürdün İmam Elbani İlmi Araştırma Merkezi’nin başkanıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.