Siyonist Yazar: Hamas’a Şantaj İçin Ablukayı Ağırlaştırmak İşe Yaramaz

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.525 kez görüntülendi.
Siyonist Yazar: Hamas’a Şantaj İçin Ablukayı Ağırlaştırmak İşe Yaramaz

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi yazarlarından Tal Lev-Ram, Kerem Ebu Salim Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne mal girişine getirilen kısıtlamanın işgal rejimi Genelkurmay Başkanlığında son günlerde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından geldiğini yazdı.

Kararın Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başlamasının üzerinden 100 gün geçtikten sonra alındığını belirten Lev-Ram, işgal ordusunun bu aşamada sert bir şekilde karşılık vermeme taraftarı olduğunu öne sürdü.

İsrailli yazar, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kerem Ebu Salim Kapısı’nı kapatma ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı ağırlaştırma kararının İsrail’in Hamas’ın elinden oyunun kuralını belirleme kartını alma girişimi olduğunu fakat henüz işe yaramadığını söyledi.

İsrailli güvenlik birimlerinin yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar için ufukta herhangi bir çözüm görünmediğinin farkında olduğunu belirten Lev-Ram, Hamas’ın bu aşamada uğrayacağı zararın çalışma şeklini değiştirmesine yol açmayacağını ifade etti.

Yazar Lev-Ram, işgal ordusunun yangın çıkaran balonlara ve uçurtmalara misilleme olarak Gazze Şeridi derinliklerindeki Hamas’a ait hedefleri vurmaktan kaçındığını öne sürdü.

İsrail’in attığı son adımın sonuçlarını kestirmenin zor olduğunu belirten Lev-Ram, geçmişte de Kerem Ebu Salim Kapısı’nın kapatıldığını fakat bunun Hamas’ın füzelerine engel olamadığını yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.