Siyonist Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilere Ait Evlere Baskın Düzenledi ​

  • 28 Mart 2018
  • 1.731 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilere Ait Evlere Baskın Düzenledi ​

Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün akşam (26 Mart Pazartesi) El-Halil’in Eski Belde semtinde birkaç eve baskın düzenledi.

Filistin tv muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler yatsı namazından sonra İbrahim El-Halil Camii yakınlarında bulunan Ez-Za’teri ailesine ait eve işgal polisi himayesinde baskın düzenledi.

Ev halkının evde ikamet ediyor olmasına rağmen Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında yanlarında sünger yataklar getirdikleri ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca Ebu’r-Riş köşesi yakınlarındaki Ebu Receb Et-Temimi ailesine ait eve baskın düzenlediği ve ailenin daha önce işgal mahkemesinin kararıyla evinden çıkarıldığı kaydedildi.

İnsan hakları aktivisti Raid Ebu İrmile, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgalcilerin Ez-Za’teri ve Ebu Receb ailelerine ait evlere baskın düzenlemelerinin ardından işgal ordusunun gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına ve görüntü almasına engel olduklarını söyledi.

Ebu İrmile, Yahudi yerleşimcilerden bir başka grubun El-Kasravi Et-Temimi ailesine ait üçüncü bir eve baskın düzenlediğini bildirdi.

Filistinli aktivist, yaşananların El-Halil’in Eski Belde semtinde kalan Filistinlilerin de kovulması için yeni bir operasyon olduğunu belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.