Siyonist Yerleşimciler İşgal Askerlerinin Himayesinde Filistin Köyüne Saldırdı

  • 15 Nisan 2018
  • 996 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler İşgal Askerlerinin Himayesinde Filistin Köyüne Saldırdı

Bir grup Yahudi yerleşimci işgal askerlerinin himayesinde bugün (15 Nisan Pazar) sabah Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin güneyinde yer alan Yatta’ya bağlı Et-Tevane köyüne saldırdı.

El-Halil’in güneyindeki Yerleşkeler ile Ayırım Duvarına Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı Ratıb El-Cubur yaptığı açıklamada, Maon yerleşkesinden gelen bir grup Yahudi yerleşimcinin işgal askerlerinin himayesinde köyü basıp Filistinli vatandaşlara taş attıklarını, köylülerin de özellikle Rab’î ailesinin yerleşimcilere karşı koyduğunu ve onları geldikleri yerleşkeye dönmeye zorladıklarını söyledi.

Et-Tevane Köyü Meclis Başkanı Muhammed Rebhi ise ilgili çevrelerden sorumluluklarını yerine getirmelerini ve Halk Direniş Komitelerinin halkı koruma görevlerini yerine getirmeleri için lojistik destek vermelerini istedi.

İşgal güçlerinin himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler Filistinlilere, onların evlerine, araçlarına, camilerine, köylerine, tarım arazilerine, ekin ve hayvanlarına saldırıp zarar veriyor.

Birer terör unsuru haline gelen Yahudi yerleşimciler cinayetle sonuçlanan saldırılarda bile tutuklanmıyorlar, tutuklansalar bile kısa süre içinde serbest kalıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.