Siyonist Yerleşimciler İsrail Güçlerinin Himayesinde Mescid-i Aksa’ya Girdi

  • 02 Şubat 2016
  • 699 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler İsrail Güçlerinin Himayesinde Mescid-i Aksa’ya Girdi

Yahudi yerleşimci gruplar bu sabah (2 Şubat Salı) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere baskın süresince eşlik ettiği ve avluda gezerlerken koruma sağladığı ifade edildi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimci sayısı 117 olarak tahmin edilirken, yerleşimcilerden bazılarının avluda ayin girişiminde bulundukları fakat Mescid-i Aksa cemaati ile ilim halkaları öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcilerin ayin girişimini protesto ettikleri bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı Filistinli kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapılarında oturma eylemlerini sürdürerek Kuran-ı Kerim okudukları, işgal polisinin El-Meclis Kapısı önünde bekleyen kadın aktivistlere saldırdığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal polislerinin El-Meclis Kapısı önünde bekleyen kadın aktivistleri elleriyle iteklediklerini ve darp ettiklerini, kadın aktivistleri zorla bulundukları yerden uzaklaştırdıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.