Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 25 Nisan 2019
  • 1.125 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Siyonist Yahudilerce kutsal sayılan Pesah Bayramı’nın son gününde yaklaşık 500 Yahudi yerleşimci bu sabah (25 Nisan Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, işgal polisinin Yahudi yerleşimcilere gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girme izni verdiğini ve baskına katılan yerleşimci sayısının 463’e ulaştığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu fakat cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcilere engel oldukları belirtildi.

İşgal güçlerinin isimlerini kara listeye aldığı murabıtların ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği kaydedildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Bu arada, işgal polisinin Er-Rahme Kapısı Mezarlığı görevlilerinden üçünü gözaltına aldığı ve El-Esbat Kapısı Karakolu’na götürdüğü öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.