Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksaya Baskın Düzenledi

  • 08 Nisan 2018
  • 1.319 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksaya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimci gruplar işgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye bugün de devam etti.

Filistin tv muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 16 kişiden oluşan bir Yahudi yerleşimci grubu bu sabah (8 Nisan Pazar) Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal polisinin Yahudi yerleşimcileri korumak için aldığı güvenlik önlemleriyle Mescid-i Aksa’yı adeta askeri kışlaya çevirdiği ve daha başka grupların da bugün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin beklendiği kaydedildi.

İşgal polisinin Yahudi yerleşimcilere baskın boyunca eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda çevrelerini kuşatarak kimsenin gruba yaklaşmasına izin vermediği bildirildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.