Siyonist Yerleşimciler Nablus’ta 5 Filistinli Çobanı Kaçırdı…

  • 03 Ocak 2015
  • 918 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Nablus’ta 5 Filistinli Çobanı Kaçırdı…

Siyonist yerleşimci çetelerin Nablus’un doğusunda yer alan Akruba ve Osrin beldelerinde Filistinli çobanlara saldırıp bazılarını kaçırmaları üzerine iki beldedeki Filistinli gençler çobanları kurtarmak için harekete geçip yerleşimci çetelerle çatıştı.

Görgü şahitleriyle yerel kaynakların verdiği bilgiye göre olay şöyle gelişti:
Filistinli çobanların Akruba beldesinin kuzeyindeki İkrama bölgesinde koyunlarını otlattıklarını gören Siyonist Itamar yerleşkesindeki yerleşimciler gelip Filistinli çobanları ve hayvanlarını silah zoruyla gözaltına aldı. Haberi duyan Filistinliler onları kurtarmaya çıktı. Ancak Siyonist çeteleri korumak için bölgeye gelen işgal askerleri Filistinlilerin üzerine gözyaşartıcı bomba yağdırdı. Çıkan şiddetli çatışmalarda onlarca Filistinli boğulma tehlikesi geçirirken, işgal güçleri kaçırılan ikisi bayan beş çobanı Filistin irtibat noktasına teslim edeceklerini iddia etti. Bölge hâlâ diken üstünde ve havası da oldukça gergin.”

Siyonist çeteler işgal askerleri gibi fırsat bulduğunda Filistin halkına, mal ve mülküne zarar vermekte, işgal rejiminin yaptığı zulümlerin aynısını uygulamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.