Siyonist Yerleşimciler, Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi.

  • 25 Mart 2015
  • 864 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler, Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi.

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah (25 Mart Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve baskını protesto eden cemaatin tekbir sesleri arasında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, yaklaşık 75 Yahudi yerleşimcinin sabah erken saatlerden itibaren provokatif bir şekilde Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştığını ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girerken ve avlusunda dolaşırlarken Yahudi yerleşimcilerin güvenliğini sağladığını bildirdi.

Baskın sırasında Mescid-i Aksa’da cemaatten çok sayıda kişi bulunduğu ve Kudüs’teki okulların öğrencilerinden bir grubun da Mescid-i Aksa’yı tanıma gezisi gerçekleştirmekte olduğu ifade edildi.

Bu arada, Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polislerinin Mescid-i Aksa’ya namaz kılmaya ve baskınlara karşı nöbet tutmaya gelen kadınların kimliklerine girişte el koyduğu ve kadınlara kimliklerinin çıkışta geri verdiği, bu uygulamaya protesto gösterilerine katılanları çıkışta gözaltına almak için başvurduğu belirtildi.

Yahudilerce kutsal sayılan Pesah bayramının yaklaşması nedeniyle yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınların arttığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.