Siyonist yetkili: Arabistan hiç bir zaman İsrail’in düşmanı olmadı

  • 21 Ağustos 2018
  • 1.647 kez görüntülendi.
Siyonist yetkili: Arabistan hiç bir zaman İsrail’in düşmanı olmadı

Terör rejimi İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Arabistan devletinin hiç bir zaman İsrail düşmanı olmadığını söyledi.

Siyonist İsrailli yetkili, İsrail ve Arabistan hükümeti arasında tam bir uyum olduğunu bildirirken daha önce de terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu,  Arabistan ve İsrail ilişkilerinin gözalıcı şekilde arttığı ve halihazırda karşılıklı istihbarat paylaşımı işbirliğinde olduklarını söylemişti.

Suudi rejimi veliahtı Muhammed Bin Selman da, son zamanlarda  yaptığı açıklamada, Arabistan’ın İsrail’le çok yönlü ortaklıklarının olduğunu ve gerçek bir uzlaşının olması halinde, bundan hem İsrail hem de Fars Körfezi ülkeleri ve Ürdün ile Mısır gibi ülkelerin de yarar sağlayacağını söylemiş ve İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında varlığını sürdürme hakkı olduğunu iddia etmişti.

Suudi Arabistan ve terör rejimi İsrail arasındaki ilişkilerde tarihi bir dönem yaşanıyor. Riyad yönetimi, Delhi’den Tel Aviv’e gidecek Air India havayollarına ait uçaklara hava sahasını açtı.

Verilen izinle Hindistan ve İsrail arasındaki uçuşların iki buçuk saat kısalacağı bildiriliyor. Kasım ayında İsrail ordu radyosuna konuşan Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İran’a karşı Suudi Arabistan ile birlikte hareket ettiklerini söyleyerek Riyad ve Tel Aviv’in gizli iletişim halinde olduğunu açıklamıştı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da yine Kasım’da Suudi İlaf gazetesine verdiği röportajda, “İran’a karşı Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleriyle tecrübe ve istihbarat paylaşmaya hazırız” demişti. Bir Suudi Arabistan gazetesine röportaj veren ‘ilk’ İsrail rejimi Genelkurmay Başkanı olan Eisenkot, yeni planın ABD Başkanı Donald Trump tarafından sahaya sürüldüğünü de sözlerine eklemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.