Siyonist Yetkili: “Gelecek Savaşlarımız Daha Zor Olacak”

  • 16 Haziran 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Siyonist Yetkili: “Gelecek Savaşlarımız Daha Zor Olacak”

İşgal ordusu askeri istihbarat şubesi “Aman” başkanı Herzi Halevi, Ortadoğu’daki istikrarsız durumun savaşların şeklini değiştirdiğini ve daha da zor hale getirdiğini söyledi.

Halevi, eski savaş tecrübelerinin bugün artık geçerli olmadığını öne sürerek, “Güvenlik deneyimleri bize gelecek savaşın daha zor olacağını söylüyor” dedi.

Herzi Halevi bu açıklamaları işgal rejimindeki Herzliya kentinde 16’ncısı düzenlenen Herzliya Ulusal Güvenlik Konferansı kapsamında Lübnan Savaşı’nın 10’uncu yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen panelde yaptı.

İsraillileri Ortadoğu’da birkaç yıldır yaşanan istikrarsızlık haline alışmaya davet eden Halevi, İsrail’in yine bölgedeki en büyük güç olduğunu iddia etti.

“Ordular zayıflıyor, diğerleri değişiyor, fakat bizim ordumuz gücünü koruyor” diyen Halevi, İsrail’in ve Hizbullah’ın bir on yıl daha sınırda sükûnetin hakim olmasına itirazlarının olmadığını söyledi.

Tel Aviv’in Hizbullah ile bir başka savaş istemediğini belirten Halevi, buna rağmen savaş olursa ona da hazır olduğunu bildirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.