Siyonist Yönetim, Filistinli Esirleri Dünya Kamuoyuna Caniler Şeklinde Göstermeye Çalışıyor

  • 25 Mayıs 2015
  • 712 kez görüntülendi.
Siyonist Yönetim, Filistinli Esirleri Dünya Kamuoyuna Caniler Şeklinde Göstermeye Çalışıyor

Filistin esirler eski bakanı Vasfi Kubha, işgal yönetiminin hukuka aykırı bir şekilde asılsız suçlamalarda bulunarak Filistinli esirleri dünya kamuoyuna “caniler” şeklinde göstermeye çalıştığını söyledi.

Kubha, bugün (24 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi askeri mahkemelerinin ve yargıçlarının tamamen esirler konusunda küçük-büyük her şeye müdahale eden işgal istihbaratının tavsiyelerine uyduklarını ifade etti.

İşgal rejimi yargıçlarının ve mahkemelerinin Filistinli esirlere ve özellikle de çocuk esirlere karşı uygulanan ırkçı uygulamalara hukuki meşruiyet kazandırma araçları olduğuna işaret eden Kubha, Filistin Yönetimi’nden esirler dosyasını uluslararası platformlara taşımasını ve Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmasından yararlanmasını istedi.

İşgal yönetimi, 10’uncu Filistin Hükümeti’nde Esirler Bakanı olarak görev yapan Vasfi Kubha’yı 10 ay süren hapis cezasının ardından geçen Perşembe günü serbest bıraktı. Cenin kenti sakinlerinden Kubha, işgal zindanlarında çeşitli dönemlerde toplam 13 yıldan fazla yattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.