Siyonist Zalim Rejim, Yaktığı Çocuğun Hastane Masraflarını da Ödemedi

  • 04 Aralık 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Siyonist Zalim Rejim, Yaktığı Çocuğun Hastane Masraflarını da Ödemedi

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistler tarafından kundaklanan evde yanan Ahmed Ed-Devabişe’nin yattığı Tel Hashomer Hastanesi’nin müdürünün, hastane masraflarının işgal devleti tarafından karşılandığına dair açıklamasını yalanladı. Filistin Sağlık Bakanlığı dün (3 Aralık Perşembe) yaptığı basın açıklamasında, yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanan evde yanan Devabişe ailesinden sağ kalan tek kişi olan Ahmed Ed-Devabişe adlı çocuğun tedavi edildiği Tel Hashomer Hastanesi’nin kendilerinden masrafları tahsil ettiğini açıkladı.

Hastane müdürü tarafından yapılan ve siyonist medya organlarında yayınlanan hastane masraflarının işgal devleti tarafından karşılandığı iddiasının tamamen yalan olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada hastanenin Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan 25 Ekim 2015 tarihinde, o tarihe kadar biriken hastane giderleri için 259 bin 643 şikel talep ettiği ve bakanlığın da bu masrafı hastaneye ödediği vurgulandı.

Aynı hastane anne Riham Devabişe’nin hastane giderleri için de Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan 6 Ekim 2015 tarihinde 216 bin 754 şikel tahsil etmişti. Anne Riham bundan bir gün sonra yani 7 Ekim tarihinde de vefat etmişti.

Nablus’un Duma köyünde ikamet eden Devabişe ailesi, gece yarısı aile efradının tümünün uykuda olduğu bir vakitte evlerinin siyonist yerleşimciler tarafından kundaklanması sebebiyle yanmıştı. Bu korkunç vahşette yanan aile efradından bir buçuk yaşındaki Ali Sa’d Devabişe adlı bebek olay yerinde hayatını kaybetmişti. Sağ kurtarılanların ise bazılarının derilerinin yüzde doksana yakını yanmıştı. Baba Sa’d Devabişe ile anne Riham Devabişe yanık oranlarının fazla olması sebebiyle hastanede hayatlarını kaybettiler. Tek sağ kalan fert olan dört yaşındaki çocuk Ahmed Devabişe de aylardan beri tedavi için hastanelerde tutuluyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ahmed Devabişe’nin sağlık durumunu günü gününe takip ettiklerini ve yakında dünyanın en gelişmiş hastanelerinden birine nakletmeyi planladıklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.