Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 29 Ocak 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında bu sabah (29 Ocak Pazar) El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Yahudi yerleşimcilerin öğleden önce gerçekleştirdikleri baskının ardından işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’nı saat 10:30’da yeniden kapattığı ifade edildi.
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah toplam 35 Yahudi yerleşimcinin küçük gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaşarak provokatif davranışlar sergilediklerini bildirdi.
Bu arada, Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polislerinin Mescid-i Aksa’ya giren Müslümanların kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.
Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.