Siyonistler, Nablus’ta Filistinli üç gence saldırdı

  • 09 Eylül 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Siyonistler, Nablus’ta Filistinli üç gence saldırdı

Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini Yahudi yerleşimcilerden bir grup, Cenin kenti sakinlerinden Filistinli üç gence Cenin’e doğru giderlerken Nablus yakınlarında yerleşke civarından geçen ana yol üzerinde saldırdı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, saldırıda orta derecede yaralanan üç Filistinli, Yahudi yerleşimcilerin saldırısının ardından bölgeden uzaklaşmayı başardı. Yaralı Filistinlilerin Cenin Devlet Hastanesi’nde tedavi gördükleri ifade edildi.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin aracına Duma köyünden çıktığı sırada saldırdıklarını, gençlerin köye şehit Riham Devabişe’nin ailesine başsağlığı dilemek için geldiklerini, köyden çıktıkları sırada yerleşimcilerin aracı taş yağmuruna tutarak camlarını kırdıklarını bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin saldırısında yaralanan Filistinlilerin Muhammed Hüseyin El-Etraş, Burhan Amşe El-Etraş ve Teysir Reşid El-Etraş olduğunu belirten kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin hızla giden aracı taşladıklarını fakat şoförün arabanın kontrolünü kaybetmediğini ve büyük bir felaketin yaşanmasını önlediğini söyledi.

Bu arada, Yitzhar yolunun Batı Yaka’nın kuzeyiyle Ramallah arasındaki ana yol olduğu ve Yahudi yerleşimcilerin bu yolda Filistinlilerin araçlarına sık sık saldırdıkları ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.