Siyonistler Seyyid Hasan Nasrullah’ın Tehditlerinin Gerçekleşmesinden Endişe Duyuyor

  • 22 Nisan 2017
  • 1.329 kez görüntülendi.
Siyonistler Seyyid Hasan Nasrullah’ın Tehditlerinin Gerçekleşmesinden Endişe Duyuyor

Filistin’in El-Celil bölgesindeki mevcut durum, yerleşke sakinlerinin Hizbullah’tan duyduğu korkuyu açık bir şekilde gözler önüne seriyor ve onlar her an bir Hizbullah askerinin yerleşkelerine hatta evlerine girebileceğini düşünüyorlar.

İsrail’in Hizbullah askerilerinin nüfuzunu engelleme çabaları

Bu bağlamda bazı yerleşke sakinleri sınıra yakın bölgelerden gidiş geliş yapmaktan kaçınırken, bazıları da bölgeyi terk ederek güneye taşındılar.

Özellikle Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın gelecekte bir savaş yaşanması halinde El-Celil’e girileceği yönünde yaptığı son tehditten sonra İsrail’in duyduğu korku ve endişe, düşmanı gelecekte yaşanacak bir savaşta her türlü nüfuza engel olmak için savunma tedbirleri almaya, doğal ve yapay savunma mevzileri kullanmaya mecbur bıraktı.

İsrail bu konuda, Lübnan ve Filistin sınırlarında kumdan kayalar, elektrikli dikenli teller, beton duvarlar ve daha birçok engel kullanma yoluna başvurdu. Bu bağlamda Hizbullah’ın basın ilişkiler birimi İsrail’in korkusunu ve yerleşke sakinleri için güvenlik sağlama çabalarını yakından görmesi için Tesnim Habere sınır bölgelerine bir ziyaret gerçekleştirme imkânı sundu.

Bölgeye giden Tesnim Haber, sınır bölgesindeki dikenli tellerden dört metre uzaklıktaki herhangi bir hareketliliği gözlemleyebilen elektrikli uyarı sistemine sahip duvarlar karşısında on metre yükseklikte tepeler oluşturmaya çalışan düşmana ait buldozerlerin çalıştığını belirtti.

Bu bölgedeki yerleşkeler de elektrikli sistemle donatılmış dikenli tellerle çevrilmiştir. Sonuç olarak bu durumda hangi tarafın korku ve endişe içerisinde olduğunu sormak gerekir.

Bu savunma faaliyetlerinin İsrail için onlarca milyon dolar maliyeti olmuştur ve bu durum, yerleşke sakinlerinin korku ve endişesini göstermektedir ve bu korku İsrail medyasında da yer bulmuştur. Aslında

İsrail’in asıl korkusu, herhangi bir saldırı karşısında önlemler aldığı tarafın, alınan tüm bu önlemlerin bütün ayrıntılarını ve onunla nasıl mücadele edeceğini biliyor olmasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.