Siyonistler yine Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi

  • 11 Eylül 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
Siyonistler yine Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi

Siyonist yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (11 Eylül Pazartesi) yeniden işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Yerel kaynaklar, 36 kişiden oluşan grupların Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve daha başka grupların da baskın için hazırlık yaptığını, işgal polisinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle Mescid-i Aksa’nın adeta askeri kışlaya döndüğünü söyledi.
İşgal güçlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa’yın avlusunda dolaştıkları süre boyunca çevrelerini kuşatarak kimseyi yaklaştırmadığı ifade edildi.
Mescid-i Aksa’yı Siyonistler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
İşgal güçleri himayesinde Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
Bu arada işgal rejimi içişleri bakanı Arieh Dira yaptığı açıklamada, Ürdün Nehri Batı Yakası’nda ilk yerleşkenin yapım çalışmalarının bugün başlayacağını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.