Siyonistleri Korku Sardı: “Gelecekte Yaşanacak Savaşta Benzeri Görülmemiş Kayıplar Yaşayacağız”

  • 23 Şubat 2018
  • 982 kez görüntülendi.
Siyonistleri Korku Sardı: “Gelecekte Yaşanacak Savaşta Benzeri Görülmemiş Kayıplar Yaşayacağız”

İsrail Rejimi yetkilileri bir kez daha, bu rejimin dahili gücünün gelecekteki herhangi bir savaş karşısında düşük olduğunu itiraf ederek, İsrail Rejiminin bu savaşta benzeri görülmemiş kayıplar yaşayacağını vurguladı.

Siyonist Rejim Eğitim Bakanı Neftali Bennett, bir okula gerçekleştirdiği ziyarette, muhtemel bir savaş karşısında bu rejimin dahili manevrası hakkında şunları söyledi: ‘İsraillilere karşı tehlikelerin boyutu artmıştır ve muhtemel herhangi yeni bir savaş, daha önce görmediğimiz kadar, geniş çapta kayıp ve hasarlara neden olacaktır.’

Rey el-Yevm Gazetesinin haberine göre Bennett’in ifadeleri, İsrail Rejiminin, bu rejimin kurucusu olan David Ben Gurion’un bölgedeki yeni askeri gelişmeleri dikkate alarak tarihe kaldırdığı teorinin itirafıdır. Ben Gurion’un 50’li yıllarda kurduğu teori, İsrail rejiminin birkaç gün içinde savaşı bitirmesi ve İsrail topraklarının savaş sahnesi haline gelmesine izin verilmemesi esasına dayalıydı.

Yedioth Aharonot web sitesinde yer alan habere göre, İsrail Rejimi Güvenlik Kabinesi üyesi olan Neftali Bennett şu ifadelerde bulundu: ‘Mevcut tehditler gölgesinde, konuyla ilgili yetkililer acil durumlarda bölge sakinlerine yardım için her şeyi yapacaklardır.’

Bennett, İsrail Rejiminin işgalci yaklaşımlarına ve bu rejimin yetkililerinin başkalarına karşı günlük olarak yönelttikleri tehditlere değinmeden şunları söyledi: ‘Biz hepimiz, savaşı engellemeye çalışmaktayız ama konu sadece bizimle bağlantılı değil.

Eğer bir savaş gerçekleşirse, İsrail ve binalar daha önce benzeri görülmemiş zarar ve hasarlar görebilirler.’

Bu bağlamda, Yerleşke Sakinleri Komitesi olarak adlandırılan grubun 15 yıl başkanı olan ve Batı Şeria’daki yerleşke sakinlerinin liderlerinden Yesrail Harayil, Siyonist gazetelerden Haaretz’da yer alan yazsında, İsrail Rejimi liderlerinin bu rejimin iç cephesini güçlendirme çabalarıyla ilgi olarak şunları yazdı: ‘2006 yılındaki savaşta yaşanan füze saldırılarının gölgesinde kuzey sakinlerinin tepkisi ve 2014 yılı yaz ayında yaşanan savaşta Hamas’ın füze ve topçu saldırılarının gölgesinde el-Nikap sakinlerinden bir grubun kaçışı, İsrail’in iç cephesinin saldırılarla mücadele konusunda çok düşük ve endişe verici güçte olduğunu kanıtlamaktadır.’

Harayil bu konuyu dile getirerek İsrail rejimi siyasi liderlerini silahsızlandırdı. Çünkü onlar iç baskıları azaltmaya ve inisiyatif kazanmaya çalışıyorlar. İsrail rejimi siyasi liderlerinin inisiyatif kazanamamasının nedeni de karşı tarafın caydırıcılığından kaynaklanan kısıtlamalardan dolayıdır.

Harayil, İsrail rejimi siyasi liderlerini eleştirerek şunları yazdı: ‘Tel Aviv’de karar mercileri, 1967 savaşından bu yana karşı saldırı politikasından ve inisiyatif kullanmaktan vazgeçmiştir ve onların eylemleri sınırlama politikalarına dayalıdır.

1967 yılındaki altı günlük savaşta, İsrail inisiyatif kullanmaktan vazgeçti ve darbe almayı kabul etme aşamasına girdi. Bu teori, geçtiğimiz günlerde, İsrail’in 1967 yılından bu yana hiçbir savaşı kazanmadığını söyleyen İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın ifadeleriyle uyuşuyor.

Harayil, Tel Aviv’in beş yıl önce Suriye’de yaklaşık yüz saldırı gerçekleştirdiğini söyleyen İsrail Rejiminin hava kuvvetleri komutanlarının mutluluğunu, fakirlerin mutluluğu olarak nitelendirdi. Çünkü, bu saldırıların Hizbullah’a 150 bin füzenin daha intikal edilmesine engel olamadığını düşünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.