Siyonistlerin Dünya Çocuk Günü Kutlaması Böyle Oldu

  • 21 Kasım 2014
  • 874 kez görüntülendi.
Siyonistlerin Dünya Çocuk Günü Kutlaması Böyle Oldu

20 Kasım uluslararası alanda Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlandı. Ama dünyadaki hâkim güçler çocuk hakları gününde de çocukların haklarının edebiyatını yapmakla meşguldü. Siyonist işgal güçleri ise Filistinli çocukların gözlerini bağlamaya, onları sokağın ortasında coplarla şiddetli şekilde dövmeye, esir kamplarına götürdüklerini kendi istedikleri doğrultuda konuşmaya zorlamak için korkunç işkencelere tabi tutmaya devam ediyordu.

Ama dünyada çocuk hakları edebiyatı yapanlar, siyonist işgali altında yaşayan Filistinli çocukların hiçbir haklarının olmadığını, işgalci siyonistin onlara hiçbir değer vermediğini, işgal rejimine mensup silahlı elemanların adeta fare yakalar gibi o çocukları yakalamasına, sonra da götürdükleri yerlerde işkence etmelerine müsaade edildiğini görmek istemiyorlardı. Belki de “çocuk hakları” derken kastettikleri sadece kendi çocuklarıydı. Filistinli çocukları hiç çocuktan bile saymıyorlardı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik 51 günlük son saldırısıyla ilgili olarak hazırlanan raporlara göre bu saldırıda toplam 530 çocuk öldürülürken, 3306 çocuk da yaralandı. Yaralananlar içinde kalıcı sakatlıklara maruz kalanlar da var. Bunun yanı sıra çok sayıda çocuk da saldırıların dehşetinden dolayı psikolojik travma geçirdi ve onların yeniden sağlıklarına kavuşturulması için yürütülen rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor.

İşgal rejimi 1967 Haziran işgalinden bu yana on binlerce Filistinli çocuğu tutukladı ve tutukladıklarının büyük çoğunluğuna fiilen işkence etti. Çocukların tutulduğu sorgulama merkezleri de zaten başlı başına işkence merkezleri niteliği taşıyor. Hâlen de işgal zindanlarında 300 Filistinli çocuk bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.