Siyonistler’in Filistinliler’e saldırıları devam ediyor

  • 29 Nisan 2021
  • 280 kez görüntülendi.
Siyonistler’in Filistinliler’e saldırıları devam ediyor

İşgal altındaki Kudüs’te protesto eylemi düzenlemeye devam Filistinliler’e işgal rejimi askerleri saldırıyor. Ramazan ayının başlarından beri artarak devam eden saldırılarda onlarca Filistinli’nin yaralandığı bildirildi. Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Lideri İsmail Heniyye ise işgal rejimini saldırıları konusunda uyardı.

İşgal rejimi İsrail askerlerinin Filistinliler’e yönelik saldırılarının artması üzerine Hamas Lideri İsmail Heniyye’den uyarı açıklaması geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal güçlerine karşı verilen mücadelede Kudüs halkının yalnız olmadığını ve kahraman direnişçileriyle Gazze Şeridi’nin işgal altındaki Kudüs halkını himaye etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Son günlerde Kudüs kentinde yaşanan hak ihlalleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Heniyye, işgal yönetiminin Kudüs’e yönelik saldırgan tutumunun devam etmesi durumunda Filistin halkının sessiz kalmayacağını belirterek, “Saldırılar sonlandırılmadığı takdirde intifada sürdürülmelidir. Geçtiğimiz birkaç gün içinde birçok zafer kazandık.” ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Bab El-Amud (Şam Kapısı) önünde toplanan Filistinli gençlerin, Yahudi yerleşimciler ile İsrail polisini buradan çekilmek zorunda bıraktığını aktaran Hamas lideri, “Böylelikle gençlerimiz, Kudüs’ün İslami kimliğimi muhafaza etti.” dedi.

Açıklamada ayrica, “Bizler, Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen, Kudüs’ü İsrail başkenti gören ve Siyonistlere Mescidi Aksa ve diğer kutsal mekanlara saygısızlık yapmanın önünü açan sözde “Yüzyılın Anlaşması”nın aşamalarıyla karşı karşıyayız.” ifadelerine yer verildi.

“Siyonist İsrail, çözümün bir parçası değil, aksine sorunun ta kendisidir. İşgal rejimi, bölge için bir dost değil bilakis bölgenin, halkımızın ve İslam ümmetinin baş düşmanıdır.” diyen Heniyye, Kudüs’te olup bitenlerin ve murabıtların burada ortaya koyduğu iradenin, imzalanan normalleşme anlaşmalarını çökerttiğine dikkat çekti.

Kudüs’ün, bölgedeki savaş ve çatışmaların merkezi olduğunu belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, “Kudüs savaşı, hepimizin savaşıdır. Kudüs sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanlarındır.” dedi.

Mübarek Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atmaya devam eden Siyonist İsrail güçleri, teravih namazını kılmak üzere Mescidi Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırmıştı. TOMA, ses bombası ve plastik mermiyle teravih namazından çıkan Filistinlileri hedef alan işgalciler, çok sayıda vatandaşı yaralamıştı.

Bu arada, Mısır Dışişleri Bakanı Sahih Şükri ve Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Winsland, son zamanlarda işgal altındaki Kudüs ve Gazze Şeridi’nde tırmanan gerilimin azaltılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Cuma akşamından bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi ile 1948’de işgal edilmiş

Filistin toprakları arasındaki sınırlar, savaş uçakları ve tank saldırılarına tanıklık ediyor.

Siyonist İsrail ordusuna ait savaş uçakları, art arda Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerindeki Hamas’a ait noktalara yönelik hava saldırıları düzenlerken, diğer taraftan işgal makamları, Gazze Şeridi’nden sınırın karşı tarafındaki yerleşim bölgelerine doğru çok sayıda roket atıldığının tespit edildiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.