Siyonistlerin Şa’fat Mülteci Kampı Baskınında 43 Filistinli Yaralandı

  • 02 Aralık 2015
  • 790 kez görüntülendi.
Siyonistlerin Şa’fat Mülteci Kampı Baskınında 43 Filistinli Yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin, iki şehit ailesinin evlerini yıkmak amacıyla bugün (2 Aralık 2015 Çarşamba) sabah erken saatlerde başlattıkları kuşatma ve baskın sebebiyle çıkan çatışmalarda 43 Filistinlinin yaralandığı haber verildi.

İşgal güçlerinin şehit İbrahim El-Akkari ile şehit Muhammed Ali’nin ailelerinin evlerini yıkmak amacıyla düzenledikleri baskınlarına Şa’fat mülteci kampı ahalisinin tepki göstermesi üzerine işgal güçleri gerçek mermiler, lastik mermiler ve gaz bombalarıyla, toplanan ahaliye saldırıda bulundu. Bu saldırılar yüzünden Şa’fat mülteci kampı ve Kuzey Kudüs bölgesi ahalisinden 43 kişi değişik şekillerde yaralandı.

Saldırılarda 13 kişi lastik mermilerle, 30 kişi de atılan göz yaşartıcı gaz bombalarının etkisiyle yaralanarak ve boğulma tehlikesi sebebiyle hastanelere kaldırıldı.

İşgal güçleri bugün sabah saatlerinde, şehit İbrahim El-Akkari ile şehit Muhammed Ali’nin ailelerinin evlerini yıkmak amacıyla 1200 civarında asker ve polisle Şa’fat mülteci kampını kuşatmış ve yıkım araçlarını da zikredilen ailelerin evlerine yanaştırmışlardı. Halkın yıkım işlemlerine engel olmak istemeleri üzerine işgal güçleri saldırıda bulundu ve bu saldırılar da Filistinli halkla işgalci saldırganlar arasında şiddetli çatışmalar çıkmasına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.