Siyonitlerin Yüzde 57’si Direniş Eylemlerinden Korktuğu İçin Kudüs’e Gitmiyor

  • 08 Haziran 2016
  • 825 kez görüntülendi.
Siyonitlerin Yüzde 57’si Direniş Eylemlerinden Korktuğu İçin Kudüs’e Gitmiyor

Siyonist toplumun yarıdan fazlasının geçen yıl Filistinli direnişçilerin eylemlerinden korktuğu için Kudüs kentini ziyaret etmekten kaçındığı ortaya çıktı.

İşgalcilere ait Smith Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları Walla sitesinde yayınlanan kamuoyu yoklamasına göre, işgalcilerden yüzde 57’si ziyareti sırasında kentte eylem gerçekleşebilir korkusuyla Kudüs kentini ziyaret etmekten kaçındı.

Kamuoyu yoklamasıyla görüşlerine başvurulan işgalcilerden yüzde 73’ünün Filistinlilerin yaşadığı köylerin Kudüs’ten ayrılması halinde kendilerini daha güvende hissedeceklerini söyledikleri belirtildi.

Görüşlerine başvurulan 500 kişiden büyük çoğunluğu geçen yıl yoğunlaşan eylemler nedeniyle Kudüs kentini ziyaret etmekten korktuğunu ifade etti.

Kadınların Kudüs’ü ziyaret etmekten erkeklerden daha çok korktukları belirtilirken, görüşüne başvurulan kadınlardan yüzde 94’ünün ve erkeklerden de yüzde 49’unun Kudüs’ü ziyaret etmekten korktuğunu söylediği bildirildi.

Fanatik Yahudi lider ve işgal rejimi savaş bakanı Avigdor Lieberman’ın liderliğindeki “İsrail Evimiz” Partisi üyelerinden yüzde 85’i Kudüs’e yapmayı planladığı ziyareti en az bir kez eylem korkusuyla iptal ettiğini söylerken bu oranın Meretz Partisi üyeleri arasında yüzde 41’de kaldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.