Siyonizm; Bahreyn, Suriye, Yemen ve Irak halkları karşısında mağlup olacak

  • 14 Ekim 2016
  • 972 kez görüntülendi.
Siyonizm; Bahreyn, Suriye, Yemen ve Irak halkları karşısında mağlup olacak

İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin Uluslararası İşler Özel Temsilcisi Hüseyin Emir Abdullahiyan Türkiye’nin halihazırda Suriye konusundaki siyasetlerini gözden geçirdiğini söyledi.

Bölgedeki son gelişmeleri değerlendiren Hüseyin Emir Abdullahiyan, el’Meyadin kanalına verdiği demeçte, Suudi rejiminin Suriye’de terör örgütlerine destek konusunda bütün ülkelerden daha faal olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Amerika’nın geçici bir ateşkesi Suriye’de dayatmak suretiyle, Suriye ordusu karşısında geri çekilmek zorunda kalan terör gruplarının yeniden kendilerine gelmeleri ve silahlanmalarına fırsat sağladığını ve yardım ettiğini belirterek, ”Amerika ve siyonist İsrail rejimi de, Suriye’de Beşar Esad yönetiminin devrilmesi halinde bunun bu ülkenin yapısı ve siyasetinde etkilerinin olacağını pekala bilmektedirler” dedi.

İslami direniş hareketlerinin bölgede oynadığı role değinen Hüseyin Emir Abdullahiyan, “İran’ın Suriye’de direnişi güçlü bir şekilde desteklediğini, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğini” vurguladı.

Bölgedeki temel sorunun Siyonizm’in bölge üzerindeki planları olduğunu söyleyen Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Siyonizm’in; Bahreyn, Suriye, Yemen ve Irak halkları karşısında mağlup olacağını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.