Siyonizm Karşıtı Ortodoks Yahudileri New York’taki İsrail Yürüyüşüne Tepki Gösterdi

  • 05 Haziran 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
Siyonizm Karşıtı Ortodoks Yahudileri New York’taki İsrail Yürüyüşüne Tepki Gösterdi

İsrail devletine ve siyonizme karşı çıkan Ortodoks Yahudileri ve Filistinli grup, ellerinde İsrail karşıtı pankartlar ve Filistin bayraklarıyla New York’ta yürüyüş yaptı, İsrail ve siyonizm karşıtı slogan attı.

İsrail yanlılarının gruba yönelik hakaret içeren sözlü tacizleri kameralara yansırken polis yürüyüş sırasında sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Siyonizme Karşı Yahudiler Birliğinden Haham Yisroel Dovid Weiss, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail devletine ve siyonizme karşı olduklarını belirtti. Siyonist ideolojiden önce farklı dinlere mensup bölge insanlarının huzur içinde yaşadıklarına işaret eden Weiss, Filistinliler kadar siyonist düşünceye karşı çıkan Ortodoks Yahudilerinin de büyük baskı ve şiddet gördüğünü ifade etti.

İsrail devletinin gerçek Yahudiliği manipüle ederek kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ve bunun bölgeye büyük zarar verdiğini kaydeden Weiss, Museviliğin açıkça siyonizm ve İsrail devletine karşı durduğunu, dinin temel kurallarının bu konuda çok açık olduğunu vurguladı.

“100 yıllık siyonizm, 2 bin yıllık Museviliği temsil edemez”

Haham Weiss, “100 yıllık siyonizm, 2 bin yıllık Museviliği temsil edemez” diyerek siyonizm ve Yahudiliğin tamamen zıt kavramlar olduğunu belirtti.

Weiss, şu anki İsrail yönetiminin aksine, her zaman Filistinlilerin yanında olacaklarını ve bölge huzuru için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yoğun olarak New York’un Brooklyn ilçesinde yaşayan Ortodoks Yahudi gruplar, İsrail’in zorunlu askerlik uygulaması ve Filistinlilere yönelik şiddet politikasına karşı çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.