Son bir ankette Trump, ABD’nin en nefret edilen başkanı

  • 23 Ekim 2017
  • 1.480 kez görüntülendi.
Son bir ankette Trump, ABD’nin en nefret edilen başkanı

Gallup anket kuruluşu tarafından yapılan son bir ankette ABD başkanı Donald Trump’ın Amerikan başkanları arasında en nefret edilen başkan olduğu sonucu çıktı.

Gallup anketinde Donald Trump’ın Amerikan halkının gözündeki saygınlığının azaldığını ortaya koydu. Buna göre ABD halkı, Trump’ın başkanlığını sadece yüzde 35 oranla onaylıyor.

Bir önceki ankette bu rakam %37.5 olarak açıklanmıştı.

FiveThirtyEight enstitüsü anketinde ise Turmp’a desteğin hiç bir zaman %50 çıkmadığı belirtilmiştir.

ABD halkı içinde Trump’ın onaylanmama oranı ise 5 puan artarak yüzde 58’e yükseldi. Ankete katılanların yüzde 48’i ise, Trump’ın başkan olarak performansını “kesinlikle onaylamadıklarını” söyledi. Bu oranının son olarak ABD eski başkanlarından George W. Bush’un ikinci başkanlık döneminde görüldüğü kaydedildi. Katılımcılar ABD’nin yurt dışındaki önderliğinin gerilemesi ve Trump’ın yurt içindeki başarısız sağlık sigortası tasarısını bu düşüşe gerekçe olarak gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Dünya çapında sevilmeyecek iki kişi Bush ve Trump abd nin hamleleri onlara mı denk geldi gibi olsada tavır farkı var görünen. Türkiye iç işlerine müdahale ye kalkışan abd darbe girişimininde baş aktörüdür.İran zapt olunsaydı topyekun Türkiye abd için şer ekseni olucaktı.Çok şükür bu olmadı ki bölge ittifakı önemli. Türkiye ve İran geleceğinde hedeflenen muasır medeniyet tabii medeniyet batının yaşam tarzı değil ve Türkiye hak ettiği mertebeye ulaşacak yeni nesiller ahlak ile başlayacak ilim irfan bilim uzay medeniyetine ulaşma gayesinde inançla çalışmalı ki bu bilinç aşılanmalıdır. Yazı biraz karışmış fakat editör olduğunuzdan anladınız sanırım. Düzeltme yapmayayım 🙂 Bölge istikrarı ülke istikrarı için olmazsa olmaz. Biz ideallerden geri kalsakda vatan sağolsun:) Vatan sevgim tartışılmaz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.