Spor, Alzheimer hastalığını önlemede etkili bir yol

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Spor, Alzheimer hastalığını önlemede etkili bir yol

Sağlık uzmanları sporun, Alzheimer hastalığını önlemenin etkili yollarından biri olduğunu bildirmekteler.

İSNA’nın verdiği habere göre günümüzde Alzheimer hastalığı için tedavi bir yönetimin bulunmadığı bir ortamda Alzheimer hastalığı riskinin en alta düşürülmesi için bir takım önleyici metotlara baş vurulması gerektiğini bildiriyorlar.

Spor yapmanın insan sağlığı için bir çok yararının olmasının yanı sıra insan beyninin sağlığı açısından da etkili olduğu belirtiliyor.

Alzheimer hastalarında düzenli egzersiz, tüm bireylerde olduğu gibi, kalp damar sistemi ve bağışıklık sisteminde gelişme sağlarken kas gücü ve dayanıklılığında da artmaya hizmet eder. Hangi evrede olursa olsun Alzheimer hastalarında uygulanan egzersizin, düşme ve buna bağlı kırıkları azalttığı da gösterilmiştir. Düzenli egzersiz programları Alzheimer Hastalığı’na ait bulgulardan bazılarına da yararlıdır.

Yapılan tıbbi çalışmalar, egzersiz yapan Alzheimer hastalarında depresyon ve davranışsal problemlerin daha az görüldüğünü, hafıza ve sosyal becerilerde gelişme olduğunu göstermiştir.

Burada önemli olan, yapılacak egzersizin hastalığın dönemine uygun olması gerektiğidir. Bu nedenle, mutlaka bu konuda uzman bir doktora danışılarak kişiye özel bir egzersiz programı düzenlenmesi gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.