Sri Lanka bugün sandık başında

  • 08 Ocak 2015
  • 967 kez görüntülendi.
Sri Lanka bugün sandık başında

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka’da yapılan devlet başkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi başladı.

Yaklaşık 15 milyon Sri Lankalı seçmenin 6 yıl boyunca iktidarda kalacak yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gitmesi bekleniyor. Seçim sonuçlarının cuma günü açıklanacağı bildirildi.

Anketler, üçüncü kez devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için yarışan Mahinda Rajapaksa’nın önde olduğunu gösteriyor. Ülkedeki muhalefet partileri ise Rajapaksa hükümetinde sağlık bakanı olarak görev yapan ancak seçimde aday olmak için görevinden istifa eden Maithripala Sirisena’ya destek veriyor.

Seçim kampanyaları sırasında Rajapaksa, Tamil Kaplanları olarak bilinen ayrılıkçı gruba karşı kazandıkları askeri zafer ile 30 yıllık iç savaşı sona erdirdikten sonra devlet başkanlığı sırasında ülkede yapılan altyapı çalışmalarını öne çıkarmıştı.

İlk kez 2005’te devlet başkanlığı koltuğuna oturan Rajapaksa, 2010’da ikinci kez seçilmişti. Sri Lanka parlamentosu, 2010’da devlet başkanlarının üst üste birçok kez seçilmesine olanak tanıyan tasarıyı kabul etmişti. Muhalefet partileri, diktatörlüğe yol açacağını savunarak yeni yasayı boykot etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.