Su çilesi çeken köylüler: “Su yoksa oy da yok”

  • 23 Eylül 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Su çilesi çeken köylüler: “Su yoksa oy da yok”

Kars’ın merkeze bağlı Halefoğlu Köyü halkı, içme suyu sorunları çözülmediği gerekçesiyle, 1 Kasım’daki erken genel seçimlerde oy kullanmama kararı verdi. Su çilesi çeken köylüler, “Su yoksa oy da yok” dedi.

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki 400 hane, 3 bin nüfuslu Halefoğlu Köyünde içme suyu sorunu bulunuyor. Yarım asırdır su çilesi çeken Halefoğlu halkı, 8 kilometre uzaktaki Mişko yaylasında vurulan sondajdan at ve eşeklerle su taşıyor. Köylerindeki göletin de kurumasıyla her gün su taşımak için uzak mesafelere gitmek zorunda kalan, 1600 seçmeni olan köylüler, 1 Kasım’daki seçimlerde sandık başına gitmeme kararı aldı. Köyde 30 bin dönüm arazi, 20 bin büyükbaş, 5 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğunu söyleyen köylüler, içme suyunu yüzünden canlarındın bıktıklarını bildirdiler. Cami ve okullarda da su olmadığına dikkati çeken İhtiyar heyetinden Maruf Altun, “Köyümüz Kars’ın en büyük köyüdür. Köy içinde bir gölet yapmışlardı o da kurudu. Şimdi adaylar ne yüzle gelip bizlerden oy isteyecekler. Gelip buraya baksınlar ondan sonra bizden oy istesinler. Tek umudumuz yağacak yağmurla göletin dolmasında. Oy kullanmayacağız. Hiç kimse bizden oy beklemesin. Perişan olduk. Bayram geldi yine su yok” diye konuştu.

Öte yandan caminin temizliği ile görevli Seyfettin Genç de su olmadığı için cemaat sayısının azaldığını, kadınlar ise bayram temizliliği yapamadıklarından yakındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.