Sudan ile Güney Sudan arasında sınır belirlenemedi

  • 26 Kasım 2017
  • 1.487 kez görüntülendi.
Sudan ile Güney Sudan arasında sınır belirlenemedi

Komitenin Sudan Başkanı Abdullah Sadık ile Güney Sudan Başkanı Darius Garang, başkent Hartum’da 4 gün süren görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bazı noktalarda anlaştıklarını, bazılarında ise anlaşamadıklarını belirten Sadık, “Sınırları belirlemek uzun ve zor bir işlem. Komite, halihazırda anlaşmazlık meselelerini kamuoyuyla paylaşamayacak. Görüşmeler yakın zamanda Cuba’da devam edecek.” dedi.

Komitenin büyük bir iş başardığını, ortak iş birliği ve sorumluluk bilinciyle çalıştıklarını dile getiren Sadık, “Çalışma henüz bitmedi. Konuyla ilgili temel bilgileri paylaşamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güney Sudan, 2011’deki referandum sonucu Sudan’dan ayrılmıştı. Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da 2 ülke arasındaki anlaşmazlıklara çözüm amacıyla 2013’te taşımacılık, ticaret, petrol, güvenlik ve sınır ticareti alanlarında 9 anlaşmayı kapsayan iş birliği protokolü imzalanmıştı. Ancak bazı bölgeler üzerinde anlaşmazlık bulunması nedeniyle taraflar arasındaki sınırların belirlenmesi için görüşmeler sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.