Sudan’da gösteriler devam ediyor

  • 29 Aralık 2018
  • 2.950 kez görüntülendi.
Sudan’da gösteriler devam ediyor

Sudan hükümeti muhalifleri Sudan’da hayat pahalılığını ve giderek derinleşen ekonomik krizi protesto ederlerken gösteriler dün 10.ncu gününe girdi.

İRNA’nın haberine göre, Sudan Halk Kongresi Partisi başkanı Ömer el’Deqir, Sudan Tribün sitesine yaptığı açıklamada, Sudan hükümetinin devrilmesi çağrısında bulundu. El’Deqir, gösterilerin kesintisiz devam edeceğini bildirirken, halkın gösterileri hedeflerine ulaşıncaya kadar sürdürmesi gerektiğini bildirdi.

Dün, Sudan’ın çeşitli kentlerinde cuma namazının ardından düzenlenen gösterilerde polis, göz yaşartıcı gaz kullandı, bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Sudan yönetimi karşıtı yüzlerce eylemci, başkent Hartum’un Menşiyye, Vad Nubavi, Şabiyye ve Burri semtlerinde hayat pahalılığını protesto etti, yönetim karşıtı sloganlar attı.

Eski Başbakan ve ana muhalefetteki Ulusal Ümmet Partisi’nin lideri Sadık el-Mehdi’nin kalesi olarak bilinen Ummu Durman’ın Vad Nubavi semtinde polis, göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Ülkede ekmek ve bazı temel tüketim kalemlerindeki aşırı zamlar, yakıt ve nakit sıkıntısı nedeniyle ve rejim değişikliği talebiyle bir haftadan fazladır süren gösterilerde 2’si güvenlik mensubu 19 kişi ölmüş, 400’den fazla kişi yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.