Sünni ve Şii alimlerin oluşturduğu Müslüman Alimler Birliği, Hamas’ın Lübnan bürosunu ziyaret etti

  • 13 Kasım 2015
  • 922 kez görüntülendi.
Sünni ve Şii alimlerin oluşturduğu Müslüman Alimler Birliği, Hamas’ın Lübnan bürosunu ziyaret etti

Lübnan’daki Sünni ve Şii alimlerin oluşturduğu Müslüman Alimler Birliği, Şeyh Hasan Abdullah liderliğindeki bir heyetle Hamas’ın Lübnan bürosunu ziyaret etti.

Toplantıya katılan taraflar, Siyonist işgalcilerin Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik saldırılarına karşı oluşan Kudüs İntifadası başta olmak üzere Filistin meselesine dair son gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda Kudüs intifadasına siyasi, maddi ve basın yoluyla nasıl tam destek olunabileceği ve intifadanın başarısı için yapılması gerekenler üzerinde konuşuldu.

Kudüs intifadasının meşruluğu üzerine konuşan Şeyh Hasan Abdullah, Filistinli mücahidlere koşulsuz destek olunması hususuna değindi ve Filistin’de İslam ümmetinin kutsallarını koruyan Filistinli kahramanların yalnız bırakılmaması için çağrıda bulundu.

Alimlerin Filistin halkının ve mübarek intifadanın yanında olduklarını belirttikleri toplantıda, İslam ve Arap ülkelerine kendi iç ihtilaflarını diyalogla çözmeleri ve Filistin İntifadası’na destek hususunda daha çok çaba harcamaları çağrısında bulunuldu.

Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Ali Bereke de konuşmasında Filistin’e destek vurgusu yapan alimlere çabalarından dolayı teşekkür etti. Bereke, Kudüs İntifadasının planlı bir direniş olmadığını ve Siyonist işgalcilerin muameleleri sonucu kendiliğinden geliştiğini belirtti.

Bereke, 40 günü aşkın bir süredir devam eden İntifada’nın Filistin halkını siyonistlerle mücadelede bir araya getirmesi bakımından çok önemli olduğunu, işgalcilerin işlediği suçları alenen gösterdiğini ve Netanyahu hükümetinin Mescidi Aksa’yı bölme planının önünü kapattığını belirtti.

Hamas temsilcisi ayrıca İntifada’nın Filistin halkını, Arap ve İslam ülkelerini tekrar bir araya getirmek için Allah tarafından bahşedilmiş tarihi bir fırsat olduğunu ve Müslümanların Siyonistlerle mücadelede safları sıklaştırmaları gerektiğini söyledi. Bereke, intifadanın Filistin işgalcilerden temizlenene dek devam edeceğini de vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.