Süpergüç(!) İngiltere’nin Askeri Uçaklarının Üçte Biri Uçmak İçin Uygun Değil

  • 20 Ocak 2019
  • 1.611 kez görüntülendi.
Süpergüç(!) İngiltere’nin Askeri Uçaklarının Üçte Biri Uçmak İçin Uygun Değil

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın da kabul ettiği iddia edilen, Bilgi Özgürlüğü Savunucuları tarafından yapılan araştırmada İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAF) toplam 434 adet uçağının 142’sinin kullanılmaz durumda olduğu bildirildi.

İngiltere’de yayın yapan Mirror gazetesi, “Bu rakamlar 2018’de 100. yılını dolduran Kraliyet Hava Kuvvetleri için utanç verici” dedi.

Eleştirmenler, istatistiklerin halkın korkularını körüklediğine inanıyor ve Hükûmetin kesinti politikalarının İngiltere’nin savunmasını bu duruma getirdiğini iddia ediyorlar.

Shadow Defence Sekreteri Nia Griffith konu hakkında, “Muhafazakar Bakanların, savunmadaki sekiz yıllık kemer sıkma miraslarına ilişkin dürüst olma zamanı geldi. Hükûmetin kesintileri ülkenin savunması ve İngiltere’nin karşı karşıya olduğu çeşitli tehditlere cevap verme kabiliyeti üzerinde etkili bir eksiklik yarattı” dedi.

İngiltere Liberal Demokratlar Partisi Savunma Sözcüsü Lord Ming Campbell, “Tamir ve rutin servis hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için uçağın cepheden çekilmesi gerekir ancak bu rakamlar, tamir veya servis için gerekli olanın ötesine geçiyor gibi görünüyor” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.