SURİYE: ABD DESTEKLİ KURULACAK ORDUDA YER ALANLAR VATAN HAİNİ OLARAK GÖRÜLECEK!

  • 15 Ocak 2018
  • 1.175 kez görüntülendi.
SURİYE: ABD DESTEKLİ KURULACAK ORDUDA YER ALANLAR VATAN HAİNİ OLARAK GÖRÜLECEK!

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye’nin kuzeyinde 30.000 kişilik ‘sınır güvenlik gücü’ kurma planına Suriye Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık bu adımı ‘Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı’ olarak nitelendirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, “Suriye, ABD’nin ülkenin kuzeydoğusunda bir silahlı milis grubu kurma kararını kararlılıkla kınıyor. Bu adım, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı” dendi.
Bakanlık bu adımın ‘uluslararası hukukun ciddi bir ihlali” olduğunu da belirtti.
Suriye Dışişleri’nden bir resmi kaynak, Suriye yönetiminin, bu adımın uluslararası barış ve güvenlik üzerinde negatif sonuçları olduğu konusunda uyarıda bulunarak, uluslararası toplumu ABD’nin bu adımına karşı çıkmaya ve Washington yönetiminin politikalarında hakim olan tahakküm zihniyetine ve kibre son vermek için harekete geçmeye davet ettiğini vurguladı.
Bakanlık, ABD destekli milis grubunda yer alacak Suriye vatandaşlarının vatan haini olarak görüleceğini ve bu kişilere yönelik muamelenin de buna göre olacağını belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.