Suriye: ABD’nin saldırısı teröristleri kurtarma amaçlı bir saldırıdan başka bir şey değil

  • 07 Nisan 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Suriye: ABD’nin saldırısı teröristleri kurtarma amaçlı bir saldırıdan başka bir şey değil

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban; ABD’nin Suriye’nin bir hava üssüne bulunduğu saldırının, teröre karşı ciddi bir mücadele veren tüm tarafla patavatsız bir saldırı olduğunun altını çizdi.

Meyadin TV kanalı ile telefon bağlantısında Şaban; bu saldırının, Suriye halkına yönelik insanlık dışı vahşetlerde bulunan, bölge ve tüm dünya halklarına karşı ciddi bir tehlike teşkil eden teröristleri kurtarma amaçlı bir saldırıdan başka bir şey olmadığının altını çizdi.

Şaban saldırının İdlib kırsalı Han Şeyhun Bölgesinde kimyasal silah kullanma yönünde asılsız suçlama ve bahane çerçevesinde geldiğini, fakat bunun asıl nedeninin Suriye ordusunun IŞİD ve Nusra Cephesine karşı önemli başarıları olduğunu kaydetti.

ABD ve müttefiklerinin teröre karşı söylemleri arasındaki çelişkilere dikkat çeken Şaban; bu devletlerin Suriye’de teröristlerin büyük kayıplar verdikleri ve Suriye ordusunun önemli başarılar sağladığı her defasında söz konusu devletlerin edat olarak kullandıkları teröristleri kurtarma ve morallerini yükseltme amaçlı bu gibi saldırılarda bulunduklarına vurgu yaptı.

Şaban bu saldırıdan memnun olanların terör yanlısı taraflar oldukları ve temelde terörü desteklediklerinin altını çizdi.

Bu arada Suriye enformasyon bakanı Ramez Tercüman da yaptığı açıklamada, Amerika’nın Suriye’ye saldırıdan hedefinin siyasi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.