Suriye: ABD’nin Zalimane GiriÅŸimlerine Karşı Mücadele Ediyoruz

  • 04 Haziran 2020
  • 3.913 kez görüntülendi.
Suriye: ABD’nin Zalimane GiriÅŸimlerine Karşı Mücadele Ediyoruz
 Suriye dışiÅŸleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, Amerika’nın Suriye’ye karşı zalimane giriÅŸimlerini “Sezar” olarak bilinen yasa uyarınca yoÄŸunlaÅŸtırmasını ÅŸiddetle kınadı.
Suriye dışiÅŸleri bakanlığı söz konusu bildiride “Sezar” yasasının Suriye düşmanlarının temelsiz iddiaları uyarınca tedvin edildiÄŸine iÅŸaretle, Amerika yönetiminin söz konusu yasayı dayatma çabalarının insan hakları ve uluslararası insani yasaların ihlali olduÄŸunu belirtti.
Suriye dışişleri bakanlığı ekonomik terörizmin, Suriyelilerin kanını akıtan bir başka terörizm şekli olduğunu, onların kanları ve canları pahasına kazanımlarını yok ettiğini bildirdi.
Tüm Suriyelilerin Amerika’nın zalimane giriÅŸimlerine karşı var güçleri ile mücadele ettiklerini vurgulayan Suriye dışiÅŸleri bakanlığı, Amerikalıların savaÅŸ meydanında yenik düştükleri ve onların piyonları olan terörist grupların da Suriye halkının direniÅŸi karşısında bir ÅŸey beceremeyeceklerini duyurdu.
2019 yılında kongre tarafından onaylanan ve haziran ayın başından itibaren yürürlüğe giren Sezar yasası uyarınca Amerika hükümeti Suriyeli tüzel ve sözel kişilere karşı yoğun yaptırımlarla onları sıkıştırmayı amaçlıyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.