SURİYE: Amerika Eğer Saldırırsa, Dünya Büyük Bir Savaşla Karşı Karşıya Kalır

  • 30 Haziran 2017
  • 2.080 kez görüntülendi.
SURİYE: Amerika Eğer Saldırırsa, Dünya Büyük Bir Savaşla Karşı Karşıya Kalır

Suriye Meclis Başkanı vekili Necdet İsmail Enzur, Suriye’nin Amerika’nın her türlü saldırısına karşılık vereceği ve eli kolu bağlı kalarak seyirci olmayacağını söyledi.

Suriyeli yetkili, dün İRNA ajansına yaptığı açıklamada, bölgede savaşın herkese zararının olacağını belirterek ”Amerika eğer Suriye aleyhindeki tehditlerini hayata geçirirse, bölge ve dünya büyük bir savaşla karşı karşıya kalır” dedi.

Suriye meclis başkan vekili, açıklamasının devamında, bölgede bir savaşın  çıkarılmasının  direniş mihverinin güçlenmesine  neden olacağını belirterek, böyle bir durumda siyonist İsrail rejiminin de  direnişten darbe almasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

Suriyeli yetkili, Suriye’de barışın sağlanmasıyla ilgili olarak Cenevre’deki görüşmelere de temasla, batılıların her seferinde Suriye’yi  kimyasal silah kullanmakla ve benzeri bir takım  asılsız iddialarla suçladıklarını  söyledi.

Amerikalı yetkililer geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, Suriye’nin kimyasal saldırıya hazırlandığını iddia etmişlerdi.

Beyaz Saray sözcüsü Shon Spyser,  bu doğrultuda yaptığı açıklamada, Suriye’nin böyle bir girişimde bulunması halinde ağır bedel ödeyeceği yönünde tehditte bulunmuştu. Suriye ise Amerikalı yetkililerin kimyasal silah ile ilgili  iddialarını yalanlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.