Suriye: Arap Birliği, Filistin davasını satmıştır

  • 12 Mart 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Suriye: Arap Birliği, Filistin davasını satmıştır

Suriye Enformasyon bakanı Omran el Zoubi Arap Birliğinin Lübnanlı Hizbullah Partisine karşı aldığı kararın onun ve Suudi Arabistan rejiminin iflaslarını, acizliklerini ve içine düştükleri paniği yansıttığını belirtti.

Lübnanlı el Menar Televizyonu ile bu akşam bulunduğu telefon görüşmesinde Bakan Zoubi; Arap birliğinin hiçbir zaman Arap halkının gerçek talepleri ve ihtiyaçlarıyla ilgilenmediğine dikkat çekti. Arap Birliğinin Filistin davasını da sattığını ve düşman İsrail ile işbirliğine girdiğini ifade eden Zoubi; Hizbullah’a karşı bu kararıyla intihar etmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Zoubi Suudi Arabistan’ın tarihini ve düşünce yapısını bilen herkesin bu karara şaşırmadığına dikkat çekti. Lübnanlı Hizbullah ve Iraklı Halk Güçlerinin Suudi Arabistan, Körfez İşbirliği Örgütü ve Arap Birliği tarafından terör örgütleri olarak nitelendirilmelerinin ne anlama geldiğine dikkat çeken Zoubi; bu durumda söz konusu iki direniş gücünün savaştıkları IŞİD ve Nusra Cephesinin BMGK ve uluslar arası toplumun nitelendirdikleri gibi terör örgütleri değil de medeniyeti savunan barış hareketleri sayılacaklarına vurgu yaptı. Zoubi Suudi rejimi Körfez İşbirliği Örgütü ve Arap Birliğinin bu kararının bu anlama geldiğini, bunun da mantık ya da insani ilkelerle bağdaşmadığının altını çizdi.

Bakan Zoubi bunun tam anlamıyla siyasi aşağılık ve ahlaki çöküşün bizzat kendisi olduğuna vurgu yaptı.

Suriye devletinin düşürülmesi konusunda yapılan açıklamalara ilişkin eleştirilerinde ise Enformasyon Bakanı Zoubi; hiç kimsenin Suriye devletini düşürmesinin mümkün olmadığını belirtti. Zoubi özellikle Türkiye rejimi ve Al Suud rejiminin bu yönde yaptıkları açıklamaların içine düştükleri iflas ve çıkmazlığı örtbas etme amaçlı propagandadan ibaret olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.