Suriye başbakanı Eş’Şairat hava üssünü ziyaret etti

  • 24 Temmuz 2017
  • 934 kez görüntülendi.
Suriye başbakanı Eş’Şairat hava üssünü ziyaret etti

Suriye başbakanı İmad Hamis, cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın emriyle Hums eyaletinde bulunan Şairat hava üssünü ziyaret etti.

Mehr haber ajansına göre, Suriye başbakanı, sözkonusu ziyaret sırasında Suriye ordusunun ülkenin hakimiyetinin korunması için gösterdiği fedakarlığı överken Suriye halkı ve devletinin terörizme karşı mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Bu arada sözkonusu havaüssündeki askerler de, Suriye halkını savunma, terörizmin kökünü kurutma ve ülkeye güvenliği getirilmesi ve bütün ülkede istikrarın sağlanması için en üst düzeyde çaba göstermeye devam edeceklerini bildirdiler.

IŞİD ve En’nusra terör örgütlerine karşı mücadelede çok önemli konuma sahip olan Şayrat hava üssü 7 nisan tarihinde Amerika tarafından 59 füzeyle saldırıya uğramıştı.

Diğer yandan alınan bir başka habere göre, Suriye ordu birlikleri, dün terör örgütü IŞİD ile girdikleri çatışmada onların Rakka’nın ed’dehile bölgesinde gaz havzaları ve gaz kuyularını ele geçirme girişimini etkisiz hale getirdiler.

Suriye ordusunun Rakka ve Hums eyaletlerinin sınırlarına ulaştıkları bu durumun bölgedeki teröristlerin yenilgisini kolaylaştıracağı bildiriliyor.

Diğer yandan Suriye ordusu ve direniş güçleri dün, Suriye’nin Felita tepeliklerinde teröristlere karşı mücadelede bölgeyi teröristlerin sultasından tamamen çıkardılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.