Suriye Başbakanı: Hükümet Ziraat Sektörü ve Çiftçilere Büyük Bir Önem Veriyor

  • 04 Mayıs 2015
  • 984 kez görüntülendi.
Suriye Başbakanı: Hükümet Ziraat Sektörü ve Çiftçilere Büyük Bir Önem Veriyor

Suriye Başbakanı Vail el Halaki, çiftçilerin mahsullerini teslim ettikleri sırada ödemelerinin elden yapılması ve mahsulün teslim alınacağı merkezlerin dikkatli bir şekilde belirlenmesi çağrısında bulundu.

Tahıl mahsulleri alımı, depolanması ve pazarlanması ile ilgili düzenlenen toplantıya katılan Halaki, tarım sektörüyle ilgilenmenin hükümetin öncelikleri arasında yer aldığına işaret ederek hükümetin çiftçilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve mahsullerini teslim etmeleriyle ilgili icraatların kolaylaştırılmasına büyük bir önem verdiğini belirtti.

Hükümetin buğday ve arpa mahsullerine büyük bir önem verdiğini ifade eden Halaki, ayrıca ziraat sektörü ve çiftçilerin istikrara kavuşturulması amacıyla büyük bir destek sunulduğunu belirtti.

Görevlerini aksatan bütün yetkililerin hak ettikleri şekilde cezalandırılması ve mali karmaşanın çözülmesi gereğine dikkat çeken Halaki, Ziraat ve Tarım Islahı ile İç Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanlıklarından 2015 yılı mahsullerini teslimi ve pazarlanması ile ilgili uygun bir kurumsal işleyiş belirlemelerini talep etti.

Toplantıya Elektrik, Ziraat ve Tarım Islahı, Petrol, Maliye, Ekonomi ve Dış Ticaret, Ulaştırma Bakanları ve Merkez Bankası Başkanının yanı sıra birçok bakan yardımcısı, ilgili kurum müdürleri ve Çiftçiler Birliği Başkanı katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.