Suriye Başbakanı: İran, direniş ekseninin devam etmesinde önemli bir role sahip

  • 06 Ocak 2015
  • 1.178 kez görüntülendi.
Suriye Başbakanı: İran, direniş ekseninin devam etmesinde önemli bir role sahip

Suriye başbakanı, İran’ın terörizme karşı bölgede direniş ekseninin devam etmesi ve takviyesinde önemli bir role sahip olduğunu bildirdi.

Suriye başbakanı Vail el Halaki, Suriye-İran Ekonomik İlişkileri Geliştirme Komisyonu Başkanı Rüstem Kasımi ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin somut bir gelişme gösterdiğini ifade etti.

İran halkı ve yönetiminin, maruz kaldığı kriz karşısında Suriye halkı ve yönetiminin yanında yer almasının teröre karşı sağlanan başarılarda büyük etkisi bulunduğuna dikkat çeken Halaki; İran halkı ve yönetiminin desteğiyle büyüyen Suriye direnişinin Arap ulusunun Siyonist-Amerikan politikalara karşı direnişi olduğunun altını çizdi.

Halaki; 2015 yılının direniş çizgisinin ve bütün dünya halklarının, Siyonizm ve terör karşısında zafer yılı olacağını yineledi.

İran ve Suriye’nin her zaman aynı safta Siyonist-Amerikan projelerinin karşısında direnişte yer alacaklarını ifade eden Kasımi; İran’ın Suriye halkı ve yönetimine her türlü desteği sunmaya devam edeceğinin altını çizdi.

İran Hükümetinin Suriye ile işbirliği ilişkilerini geliştirmeye büyük bir önem verdiğine dikkat çeken Kasımi; maruz kaldığı ekonomik ve askeri saldırılar karşısında Suriye halkının direnişine sunulan desteğin süreceğini vurguladı.

Suriye-İran Ekonomik İlişkileri Geliştirme Komisyonu heyetinin Suriye ziyareti sırasında yapacakları görüşmeler cetvelinin incelendiği toplantıda ayrıca iki ülke arasında yeni ticaret kanalları açılması ve Suriye’ye gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin getirilmesi yöntemleri tartışıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.