Suriye birlikleri, 5 köyü işgalden kurtardı

  • 25 Haziran 2018
  • 1.492 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri, 5 köyü işgalden kurtardı

Suriye ordu birlikleri, Süveyda ve Dera vilayetlerinde 5 köyü teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardılar.

Suriye ordu birlikleri geçtiğimiz haftadan itibaren ülkenin güneyinde Ürdün sınırında yer alan köyleri teröristlerin işgalinden kurtarma operasyonuna başladı.

Suriye birlikleri Nusra Cephesi teröristleri ile girdikleri çatışmaların ardından Süveyda vilayetinin kuzeybatısında yer alan 3 köyde kontrol sağladılar.

Suriye ordusu ile teröristler arasında Süveyda ve Dera’da çıkan çatışmaların ardından Madure köyü de işgalden kurtarıldı.

Suriye birlikleri en son operasyonda ise Süveyda’nın çevresinde Şumere köyünü işgalden kurtardılar.

Öte yandan, Suriye ordu birlikleri, Halk Savunma Güçleri ile işbirliği içinde bugün, Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütlerin Hama kırsalının kuzeyinde askeri mevkilere yönelik saldırı girişimine başarıyla karşı koydu.

SANA’nın Hama muhabiri Zillin Beldesi yakınlarında yaşanan şiddetli çatışmalarda saldırgan radikal teröristlerin çoğunun ölü ve yaralı düşürülmeleri ardından sağ kalanların geri kaçtıklarını ifade etti. Muhabir ordu birliklerin teröristlerin hareket eksenlerini yoğun ateşe tuttuklarına dikkat çekerken, onlara ait ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracın imha edildiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.