Suriye birlikleri, bazı bölgeleri teröristlerden temizledi

  • 11 Ekim 2016
  • 1.139 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri, bazı bölgeleri teröristlerden temizledi

Suriye ordu birlikleri, bu ülkedeki bazı noktaları daha terörist unsurların işgalinden temizlemeyi başardı.

Suriye ordu ve ulusal savunma güçleri geçen 24 saatte, Hama vilayetinin kuzeyini teröristlerden temizleyerek, onlarca teröristi etkisiz hala getirdi.

Teröristlerin Halep’teki bir yerleşim alanına düzenlediği saldırıda ise 10 kişi öldü ve yaralandı.

Suriyeli askeri kaynak; ordu birliklerinin Homs Kentinin yaklaşık 24 km kuzeydoğusuna düşen Ayn-en-Nesr nahiyesine tabi Güney Ayn Hüseyin Köyünde teröristlerin ağır makineli silahlarla donatılmış pikap araçlarını ve bir tünelini imha ettiklerini ifade etti.

Öte yandan SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; hava güçlerinin Halep Kentinin yaklaşık 16 km batısına düşen Kıbtan-el-Cebel Köyünde teröristlerin ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha ederek, çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirtti.

Halep’in güney kenarlarına düşen Şeyh Sait Bölgesinde de hava güçlerinin tekfircilerin bir toplanma merkezine yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyleyen kaynak; tekfircileri sayı ve teçhizatlarıyla birlikte ağır kayıplara uğrattıklarına dikkat çekti.

Bu arada askeri kaynak ordu birliklerinin Deyr-ez-zor Havaalanının doğu duvarı boyunca IŞİD’li teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini aktarırken; tekfircilerin saflarında çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp silah ve mühimmatlarını imha ettiklerini açıkladı.

Kaynak; Deyr-ez-zor Kentinin güneybatı kenarlarına düşen Panorama Bölgesinde de IŞİD’in toplanma yerleri ve mevkilerini hedef alan ordu birliklerinin; yine birçok teröristi suç alet ve silahları ile birlikte etkisiz hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında Suriye birliklerinin Kunaytra kırsalı Cebata-el-Haşab Beldesinde İsrail’den destek alan radikal teröristlere ait bir toplanma yeri ve ağır silahla donatılmış bir aracı imha ettiklerini belirtti.

Öte yandan İdlip kasabalarında Cündül-Aksa ve Ahraruş-Şam adlı iki terörist grup arasında çıkan çatışmada, Ahraruş-Şam’ın elebaşı Münir ed-Debus dahil bazı teröristler öldürüldü./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.