Suriye birlikleri Deyr ez Zor’da teröristlere ağır kayıp ve zayiat verdirdi

  • 07 Haziran 2018
  • 1.505 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri Deyr ez Zor’da teröristlere ağır kayıp ve zayiat verdirdi

Suriye ordu birlikleri, ülkenin doğusunda yer alan Deyr ez Zor’daki baz noktaları teröristlerin işgalinden kurtararak, teröristleri ağır can ve mal kaybına uğratmayı başardılar.

Suriye birlikleri Deyr ez Zor’un çevresinde el-Bukemal ilçesine bağlı Cela, Hesrad ve Siyal kasabalarını teröristlerin işgalden kurtardılar.

Suriye birlikleri Deyr ez Zor’un çevresinde yer alan Hesrad bölgesinde IŞİD teröristlerinin saldırısını püskürttüler.

Bu arada ABD öncülüğündeki sözde IŞİD karşıtı koalisyon uçakları teröristlere destek amacıyla Hesrad ve Siyal bölgelerindeki Suriye üslerini hedef aldı.

Diğer yandan, Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezi, Suriye’nin kuzeyinden Şam’a ve oradan da Ürdün sınırına kadar uzanan M-5 karayolunun yeniden ulaşıma açıldığını duyurdu.

Merkezden yapılan açıklamaya göre Dera, Şam, Humus, Hama ve Halep kentlerinden geçerek ülkenin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayan M-5 karayolu ulaşıma açıldı.

Daha önce yasadışı silahlı gruplar tarafından kontrol edilen karayolunun kenar bölgeleri, mayınlardan temizlendi.

Açıklamada ayrıca, son 24 saatte 370’ten fazla sığınmacının Doğu Guta ve Humus’taki evlerine döndüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Sosyal altyapının yenilenmesi ve barışçıl yaşamın tesis edilmesi, sığınmacıların evlerine dönmesine imkan sağlıyor. Son 24 saatte 231 kişi Humus, 143 kişi Doğu Guta’daki evlerine döndü” dendi.

Merkez, son 24 saatte Şam’da yaşayan 350’den fazla kişiye tıbbi yardım sunulduğunu ve bin 400’den fazla kumanya dağıtıldığını da belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.