Suriye birlikleri stratejik öneme sahip Tel el Hara’yı işgalden kurtardı

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.490 kez görüntülendi.
Suriye birlikleri stratejik öneme sahip Tel el Hara’yı işgalden kurtardı

Suriyeli bir komutanın bildirdiğine göre, ordu birliklerinin hava ve karadan Nusra Cephesi teröristlerinin mevzilerine yönelik düzenlediği ve bazı teröristlerin ölümü ve firar etmesiyle sonuçlanan saldırılarının ardından Dera kırsalında yer alan ve stratejik öneme sahip “el Hara” tepesini işgalden kurtarmayı başardılar.

İSNA’nın haberine göre, Suriye ordu birlikleri, Dera’nın kuzey çevresinde bazı köyler ve beldeleri teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardı.
Suriyeli bir askeri kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada, bu noktalarda düzenlenen operasyon sonucu bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği ve araç ve cephanelerinin yanı sıra siper ve karargahlarının da imha edildiğini kaydetti.
Günün ilerleyen saatlerinde askeri kaynak; ordu birliklerinin Güney Cephesinin en önemli komuta karargahlarından biri sayılan el-Hara tepesini teröristlerden kurtararak kontrollerine geçirdiklerini belirtti.
Askeri kaynak kurtarılan belde ve köylerde teröristlerin vatandaşların evlerine ve kamu mülklere yerleştirdikleri bomba düzeneklerini etkisizleştirme ve halkın güvenliğini temin etme amaçlı arama tarama operasyonun başlatıldığını ifade etti.
Beldelerde bulunan vatandaşların ordu birlikleri ile tam bir işbirliği içinde olduklarına vurgu yapan askeri kaynak; yıllardır maruz kaldıkları terörden kurtulmanın sevincini yaşayan halkın temel gereksinimlerinin karşılanmasında ordu birliklerinin yardım ve destekte bulunduklarını ifade etti.
Suriye ordusunun Dera’daki ilerlemelerinin devamında Um Asuc, Zumrin, Taya ve Herş kasabalarını geri aldıktan sonra el-Mal köyüne doğru ilerlemektedir.
Suriye ordusu, ülkenin güneyinde 15 hazirandan itibaren operasyon başlatmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.