Suriye birliklerinin başarıları devam ediyor

  • 08 Ekim 2017
  • 939 kez görüntülendi.
Suriye birliklerinin başarıları devam ediyor

Suriye ordu birlikleri terör örgütü IŞİD’in en tehlikeli kalelerinden sayılan el-Meyadin kentine girerken, Halep vilayetine bağlı Nebel ve Zehra beldelerinde Nusra Cephesi teröristlerine ait mevzileri Suriye halk komiteleri tarafından hedef alındı.

Deyrezzor’da askeri bir kaynak; ordu birliklerinin bugün Deyrezzor Kentinden yaklaşık 45 km uzaklıkta olan Meyadin Kentinin batı yönünde IŞİD ile şiddetli çatışmalara girdiklerini belirtti. Kaynak çatışmalarda radikal örgütün sayı ve ekipmanlarıyla ağır kayıplara uğratıldığına dikkat çekti.

Ordu birliklerinin kentte ekmek fırınını ele geçirip terör karargâhı ve cephane deposuna dönüştüren IŞİD çeteleri ile de çatışmaya girdiklerini ifade eden askeri kaynak, çetelerin etkisiz hale getirilmesi ardından fırın ve bölgesinin kurtarıldığını söyledi.

Askeri kaynak Suriye hava güçlerinin Deyrezzor ve kırsalının muhtelif bölgelerinde radikal terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonlarını sürdürdüklerine dikkat çekti.

Öte yandan el-Alem’in haberine göre; Suriye halk komiteleri, Halep’in kuzey çevresinde Beyanun cephesine sızmak isteyen iki Nusracı teröristi etkisiz hale getirirken bazılarını da yaraladı.

Suriye Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada; Deyrezzor’un doğusundaki tekfircilerin mevzilerine düzenlediği füzeli saldırıda en az 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ölenler arasında IŞİD elebaşlarından Ebu Ömer Şişani’nin de olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.